söndag 13 juni 2010

Dressyrlektion.

Red dressyr i ridhuset idag, det var så dåligt väder ute så vi valde att vara i ridhuset i sista sekund.
Först så var han jätte rädd för en stor blöt vattenpöl i mitten av ridhuset. Hela stora mittvolten. Dom hade nämligen vattnat där. Då fick göra lite övningar så att han fick annat på tankarna så att han tillslut gick över det blöta åt alla håll och kanter. När det var klart så hade vi värmt upp riktigt ordentligt och var redo att börja galoppera. Galoppfattningarna är fortfarande lite sega men det blir bättre och bättre hela tiden. Vi gjorde mycket oförberedda saker, typ som en u-sväng här och en halv-volt-snett igenom-sväng där. Han lyssnar otroligt bra på vikten. Och att forma sig runt skänklarna blir också bättre hela tiden. Framåtbjudningen var ruskigt bra idag och vi kunde göra jätte samlad galopp och fräsa på riktigt bra i båda varven.
Vi tycker att vi känner honom väldigt bra för att bara ha haft honom i två veckor. Han är mer lugn och säker på sig själv i ridhuset där det inte händer så mycket runt om och mer "på tå" när han är ute.

Vi har köpt nya stigbyglar till båda sadlarna och min "smarta" mamma hade satt dem år fel håll!! Men i ridhuset så rättade vi till dom under tiden jag satt på, bra stå stilla träning och tålamod.
Imorron så vet jag inte riktigt, en uteritt blir det iaf. Carina kommer hem på tisdag och då ska mamma mejla henne och berätta hur det går med Jojje och fråga i fall hon vill komma och hälsa på. Det ser vi fram emot!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar